Wijs worden

Wees voor het positieve en niet tegen het negatieve. Als je voor het positieve bent zal er even goed ook negativiteit zijn, maar dat zal dan de schade en schande zijn waarmee je wijs wordt. Ik wens je veel wijsheid toe!

Zonder autonomie geen samenwerking, zonder samenwerking geen autonomie

Let\'s welcome every fresh new crises, in stead of evading it - Fritz Kunkel

Going forth, going forth, to adventuring bold - There is more ahead than has ever been told!

Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist - David Ben-Goerion

 

Angelina Jolie

 

 

wallpaper_angelina-jolie_animaatjes-200Het is toch uiterst verdrietig om in het nieuws te lezen dat Angelina haar borsten heeft laten verwijderen en nu ook nog eens overweegt haar eierstokken preventief weg te laten halen. En dan bedoel ik natuurlijk niet voor de mannen die dat vooral jammer vinden van die borsten, terwijl ze die eierstokken eigenlijk maar al te graag zouden willen missen. Ik word werkelijk verdrietig en eigenlijk gewoon opstandig omdat die ingrepen onnodig zijn en gebaseerd op een wetenschappelijk-mechanische kijk op wat onze genen ons wel niet aan kunnen doen.

Genen staan tot onze beschikking en wij kunnen ze bewust en met respect behandelen of onbewust en met een vijandige houding tegemoet treden. De onvolprezen dokter Hans Moolenburgh zei het heel treffend: ‘Genen zijn de toetsen van een keyboard, maar wij spelen erop’.

We zijn de smid van ons eigen geluk. En van onze eigen gezondheid, zou ik daar aan toe willen voegen. Borst- en eierstokkanker hebben een oorzaak, al wil de medische wetenschap ons doen geloven dat het domweg pech is of anders gezegd de schuld van de genen. Alsof we geen eigen verantwoordelijkheid hebben, geen invloed, geen regie over onze eigen genen, over de toetsen van ons eigen keyboard.

Wie op onderzoek durft uit te gaan komt er al snel achter dat ons hele bestaan doordrenkt is van gif. We leiden zonder het in de gaten te hebben een zeer toxisch bestaan. Wereldwijd maar vooral in onze Westerse wereld. Onze dagelijkse voeding zit vol met gifstoffen, onze lichaamsverzorgende producten ook, ons water, onze lucht, onze grond, onze oceanen, onze huizen en gebouwen. Tel daarbij op de straling van zendmasten, wifi en mobieltjes en we worden aan alle kanten belaagd door toxische stoffen en straling. Die stoffen tasten ons immuunsysteem aan en verzwakken het zeer gestaag maar zeker tot een niveau dat we geen weerstand meer kunnen bieden aan die toxische vijand van buitenaf. Afhankelijk van de robuustheid van onze fysieke constitutie kunnen we het korter of langer uithouden zonder flink ziek te worden.

Er zijn vele mogelijke oorzaken onderzocht en gevonden voor het ontstaan van borstkanker en andere welvaartsziekten. Het woord zegt het al: ziekten die ontstaan door welvaart. Die komen niet voor in die plekken op onze Aarde die Blue Zones worden genoemd. Voor borstkanker worden o.m. de volgende oorzaken genoemd: het dragen van BH’s, het drinken van alcohol, gebruik van deodorant, in combinatie met het scheren van de oksels. Lees meer in dit artikel. Maar niet iedereen krijgt borstkanker als men deze gewoonten heeft. Je moet er erfelijk gezien wel ‘vatbaar’ voor zijn ofwel je constitutie moet daar een zwakke plek hebben. De onlangs met veel tamtam gepresenteerde persoonlijke DNA-map kan uitkomst geven over je kwetsbaarheid op dat punt, zodat je je leefpatroon kunt aanpassen op de hier genoemde factoren. Zo nemen we de verantwoordelijkheid voor ons eigen doen en laten en vertrouwen op de kracht van ons eigen immuunsysteem, dat ons sterk houdt als we het maar niet overbelasten met al die toxische welvaartsverleidingen die we normaal zijn gaan vinden.

Maar de medische wetenschap denkt en handelt zo niet en er spelen bovendien grote belangen, zakelijk (kankerindustrie is een miljardenindustrie) maar ook persoonlijk (je status als wetenschapper en medicus staat op het spel). Angelina Jolie als  – hoe wrang – boegbeeld van deze medische wereld, een voorbeeld voor alle andere ‘moedige’ vrouwen die bang geworden aan preventieve zelfverminking gaan doen.

Onze genen als de gepropageerde interne vijand, die ons letterlijk angst inboezemt. Big Pharma en in haar kielzog Big Food heeft een monster gecreëerd dat het prachtige prinsesje wil verslinden. En dan trekken moedige prinsen in witte jassen hun scalpel-zwaard en schieten de onschuld te hulp. Helaas wordt dat zwaard niet geheven tegen de producent van het monster, maar tegen het moedige prinsesje dat nu manmoedig met kunstig door weer ander prinsen vervaardigde plaatsvervangende vrouwelijkheid verder moet. Zou ze nog lang en gelukkig leven, nu de oorzaak van haar welvaartsziekte er nog gewoon is en in een andere gedaante zo maar terug kan keren. Of zouden haar eierstokken echt haar laatste offer zijn?

Ik hoop dat steeds meer vrouwen zullen gaan begrijpen dat dit soort bewust door een Boze Tovenaar geproduceerde sprookjes niet echt zijn. Maar gezien de eerste reacties lijkt het een kwestie van tijd voordat de eerste (promo)film verschijnt. Hopelijk niet van Disney.