Wijs worden

Wees voor het positieve en niet tegen het negatieve. Als je voor het positieve bent zal er even goed ook negativiteit zijn, maar dat zal dan de schade en schande zijn waarmee je wijs wordt. Ik wens je veel wijsheid toe!

Zonder autonomie geen samenwerking, zonder samenwerking geen autonomie

Let\'s welcome every fresh new crises, in stead of evading it - Fritz Kunkel

Going forth, going forth, to adventuring bold - There is more ahead than has ever been told!

Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist - David Ben-Goerion

 

Angelina Jolie, deel 2

wallpaper_angelina-jolie_animaatjes-200In aanvulling op mijn eerdere blog wil ik hier graag nog wat – zorgelijke maar verhelderende – extra informatie geven, die ik ontving via de dagelijkse nieuwsbrief van de Amerikaanse dr. Mercola. Los van de reclame voor allerlei alternatieve producten, belicht Mercola een scala aan gezondheidsfacetten op een boeiende, kritische en alternatieve manier. Het bericht valt samen met een artikel op Nu.nl, dat de tante van Angelina is overleden aan borstkanker. Weer een ‘bewijs’ voor de juiste beslissing van onze Angelina.

Over de borstkanker van Angelina Jolie belicht de nieuwsbrief een aantal interessante, voor mij nieuwe facetten:

Vals gevoel van veiligheid
Je kunt je de vraag stellen of het verwijderen van borsten niet een vals gevoel van veiligheid geeft. De werkelijke oorzaken voor het ontstaan van de kanker zijn immers niet weggenomen.

Risico leidt niet automatisch tot kanker
Vrouwen met een defect aan het borstkanker gevoeligheids gen (BRCA) hebben 45-65 procent meer kans op borstkanker. Maar slechts zo’n 2 procent van de gediagnosticeerde borstkanker wordt ook echt veroorzaakt door het defecte gen. Het is van belang te beseffen dat als je de drager bent van het defecte gen, dat niet automatisch betekent, dat het defect ook voorbestemd is tot kanker te leiden. Het gaat slechts om een genetische gevoeligheid voor kanker, waarop je attent moet zijn. Er zijn vele alternatieven die het risico op kanker dramatisch verminderen door de keuzes die je maakt in je leefpatroon.

Bijna al onze erfelijke informatie is gepatenteerd!
Hierdoor zijn monopolies gecreëerd die de vooruitgang van genetisch onderzoek verhindert en de er aan gerelateerde medicijnen onnodig kostbaar maken.

Opmerking mijnerzijds: Dit is echt beangstigend. Wat me vooral zorgen baart, is dat de monopolisten (lees Big Pharma) de medische wereld en ons dus van alles wijs kunnen maken. Zij zijn de bezitters van de – door hen beschermde en voor ons afgeschermde – informatie over de erfelijkheid van de mensheid. Op het hiermee verband houdende Pillenbedrog (het gaat per saldo om de omzet nietwaar?)  ben ik in mijn vorige blog uitgebreid ingegaan.

Lees hier het hele (Engelstalige) artikel.