embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Ik kreeg dit filmpje een paar dagen geleden van een goede vriend, een spirituele tweelingziel. Nou ja dat ‘filmpje’ duurt wel een uur en drie kwartier. Een hele zit, maar het gaat wel ergens over: wat gaat er toch op 21 december gebeuren? Een aantal wijze mannen vertellen hun verhaal, hun spirituele boodschap aan de mensheid. Die komt in grote lijnen overeen met mijn opvattingen over de tijden die komen gaan. Bijna 2 uur lang thuis komen dus.

Van die zelfde vriend kreeg ik de tip om het boek ‘Het licht zal je bevrijden’ te kopen. Heb het meteen gekocht en ben er al een eindje in op weg. 21 december is immers al bijna en je kunt maar beter voorbereid zijn. In het boek komt een zelfde betoog naar voren. Het boek laat zien dat de Aarde een transformatieproces ondergaat van de 3e naar de 5e dimensie en bevat een lessenpakket met uitleg over de Universele Wetten van de kosmos waarmee de mensheid verbonden is. Ook de gezichtspunten uit dat boek deel ik goeddeels.

Maar toch stelt het me allemaal niet gerust. Er ontbreekt iets aan de spirituele boodschap van Liefde en Licht. Dat we met de Aarde en de Mensheid op weg zijn naar een nieuwe periode waarin het spirituele haar prominente plaats weer terug krijgt, lijdt voor mij geen twijfel. Teilhard de Chardin zei al: We are not human beings on a spiritual journey, we are spiritual beings on a human journey.

Maar het is wel een menselijke reis op deze materiële Aarde. We hebben materie nodig om op een hoger bewustzijn te kunnen komen. Het ‘zweet onzes aanschijns’, schade en schande zullen niet verdwijnen, ook niet nadat we door een – in mijn ogen intense en turbulente – transformatieproces zijn heen gegaan. Materie is de andere kant van de medaille en we doen er m.i. goed aan om ons ook op de materiële werkelijkheid te beraden. Een wedergeboorte gaat nooit zonder slag of stoot. Er wordt iets van ons- co-creators – verwacht. Een actieve en persoonlijke deelname en stellingname tegenover de verziekte kant van de materie: de huidige wereldorde die op haar laatste benen loopt en de – in de film veel te eenvoudig aan de kant geschoven – verborgen krachten achter wat de nieuwe wereldorde (de Illuminati) wordt genoemd.

Je zou kunnen zeggen dat het gevaar bestaat dat de spirituelen door het in hun betoog ontbreken van de weerbarstige materiële problematiek, net zo’n eenzijdige blik ontwikkelen als de materiële wetenschap, die de spirituele werkelijkheid ontkent. Beide stromingen belichten anders gezegd de helft van het bestaan en zien niet, dat we alleen op het hogere bewustzijnsniveau kunnen komen als de scheppende dynamiek van de beide tegenpolen in beschouwing worden genomen. We hebben struikelblokken nodig om te kunnen groeien en creatiever te worden. Religion without science is blind, science without religion is lame. Als de lamme en de blinde elkaar helpen, komen beiden op een hoger, creatiever en rechtvaardiger niveau.  Het doel moet zijn wijzer (niet intelligenter!) te worden. En dat lukt zoals we weten alleen door schade en schande.

De spirituele boodschap is juist: we hebben Liefde en Licht nodig. De materiële boodschap is de andere kant van de opgave. Het is de moed om te durven zien dat we gevangenen zijn van de huidige en de nieuwe wereldorde en daarvan los moeten zien te komen. De komende fase, gemarkeerd door de kosmische dubbele equinox op 21 december, wordt ingeluid door een mondiale wake-up call die ons in beweging zet naar een nieuwe toekomst. Dat vraagt van ieder van ons een nieuwe bewustwording, een inzet voor een eerlijk gedeelde aarde, de bereidheid om onze veiligheden op te geven en samen door een kosmisch bepaalde, turbulente en onzekere transformatieperiode heen te gaan. Juist op die reis komt het op vertrouwen en geloof in Liefde en Licht aan. We moeten blijven beseffen dat we – ook als het moeilijk wordt – op weg zijn naar de Nieuwe Hemel (spiritueel) en de Nieuwe Aarde (materieel).

Als Singergy-arrangeur (popmuziek voor koren) en van SuperVoices (de Grootste Vocale Popgroep ter wereld) zoek ik elk jaar naar nieuwe bekende popsongs om te bewerken. Dit jaar kwam ik daarbij Caravan of love tegen, een song die ik al jaren op mijn lijstje had staan. Caravan of love bleek een prachtig strijdlied te zijn voor de reis die ons te wachten staat. Ik werd vooral geïnspireerd door de groovende versie van Daryl Hall en zijn vrienden (zie het filmpje, wat een muzikanten!). Join the Caravan of Love: Are you ready for the time of your life. It’s time to stand up and fight …

embedded by Embedded Video