cancerstepoutsidethebox1Cancer – step outside the box is een lijvig boek van de Amerikaanse Cancerfighter Ty Bollinger. Bollinger verloor in een paar jaar tijd zes van zijn naasten, waaronder zijn vader en moeder, aan kanker. Dat maakte hem verdrietig maar ook boos en hij ging op onderzoek uit in de wereld van wat hij de kankerindustrie noemt.

Ty Bollinger schept een onthutsend maar overtuigend beeld van een kleine groep Superrijken, die de macht over de mensheid wil hebben via de in hun bezit zijnde olie-, chemische-, farmaceutische- en voedingsinsdustrie. Het vermarkten van hun producten wordt gerealiseerd via de massamedia (TV, pers) die ook in hun handen zijn, via internet en via de sociale media. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zeer geraffineerde propagandatechnieken, die gebaseerd zijn op beïnvloeding van ons onderbewuste. Deze mondiale miljardenindustrieën creëren daarmee een constante reclame- en informatiestroom over dit Land of Make Believe. Daarin wordt ons een ideaalbeeld voorgespiegeld van de productie van geneeskrachtige medicijnen en gezond voedsel voor ons allen.

Via diezelfde weg worden de voorvechters van succesvolle, op zelfheling berustende alternatieve geneeswijzen en voedingsgewoonten zwart gemaakt, in de beklaagdenbank gezet en vervolgd als kwakzalvers en een gevaar voor de samenleving. Ook als er overtuigende wetenschappelijke bewijzen zijn voor de positieve werking van hun aanpak bij grote groepen werkelijk genezen patiënten.

Het boek van Ty Bollinger was voor mij echt een eye opener. Ik ben overigens het zeker niet op alle fronten eens met hem. Zijn betoog – hoe belangrijk en waar ook – wordt in mijn ogen toch wat onderuit gehaald door de meeste van de geboden genezingsoplossingen (hoofdstuk 6). En het hoofdstukje Spiritual Cancer (PartV, appendix 2), waarin hij als gelovig Christen wel erg fanatiek uithaalt naar alle zondaars en ze de toorn van God, hel en verdoemenis in het vooruitzicht stelt, maakt het er allemaal niet beter op.

Maar laat dit vooral geen belemmering zijn voor de kennisneming van het geweldige werk dat hij heeft verzet. Met name de diagnose m.b.t. de kankerindustrie (hoofdstukken 1 t/m 4), zijn betoog over ontgiften (hoofdstuk 9), de gevaren van onze toxische omgeving (hoofdstuk 12, the dirty dozen) en de hoofdstukken 14 t/m 20, zijn in alle opzichten geloof- en lezenswaardig.

Bollinger schokt en spaart je niet, maar hij opent je – gedreven door het verlies van zijn zes dierbare naasten als gevolg van kanker – de ogen voor de grimmige werkelijkheid.

Wie het hele boek wil lezen, kan het bestellen (klik op het plaatje).

Ter ondersteuning van Bollinger’s betoog bekijk ook deze verhelderende film:

embedded by Embedded Video

YouTube DirektCancer – the forbidden cures