Het cholesterol probleem bestaat niet. Cholesterol is NIET de oorzaak van verkalkte aderen en hartinfarcten! Deze hardnekkige mythe wordt in stand gehouden door de producenten van medicijnen, supplementen en voedingsmiddelen die cholesterol verlagend zouden zijn. Wij slikken dat letterlijk, worden er niet beter van en krijgen altijd last van de soms ronduit gevaarlijke bijwerkingen. Duidelijk beschreven op deze pagina van dr. Kloosterman.

Julia Kang  beschrijft in haar boek 100% Gifvrij hoe verstopte aderen en hartinfarcten ontstaan. Het zijn de transvetten die dat veroorzaken. Transvet wordt gevormd door verharding en verhitting van vloeibare plantaardige (!) oliën, zoals bij de productie van halvarine en margarine en alle producten die met margarine worden bereid. Ook bij het frituren met vloeibare plantaardige oliën ontstaat transvet. Dit vet is uiterst schadelijk en wordt meteen omgezet in het vet in ons lichaam dat de oorzaak is van aderverkalking en hart- en vaatziekten. Halvarine en margarine zitten vol met chemische E-nummers en transvetten. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Foodwatch hoe het zit met het zogenaamd zo gezonde Becel Pro Activ.

Alternatieven voor het  (noodzakelijk) gebruik van gezonde (ook verzadigde) vetten: zuivere ongezouten roomboter (koud op de boterham) en kokosolie (ook voor bakken).

De Amerikaanse dr. Mercola wijst ook op het gevaar van transvetten, maar ook op het effect dat suikers hebben op hart- en vaatziekten. Hij laat net zoals Kloosterman zien dat de door henzelf in het leven geroepen, voor onwetende mensen angstaanjagende cholesterolmythe, de grootindustrie en de zorginstanties heel veel geld oplevert.

Ook heel interessant en letterlijk en figuurlijk food for thought. Alles netjes op een rijtje.