Al  jarenlang worden sluipenderwijs via een vanuit Amerika geinitieerde handelscommissie internationale voedingsrichtlijnen opgesteld en gestaag geratificeerd door alle regeringen in de wereld: de Codex Alimentarius (voedselcode).

Met deze Codex wordt de greep op onze gezondheid door de Grootindustrie wereldwijd definitief geregeld. Gengemuteerd voedsel wordt ruimhartig toegestaan (én gepatenteerd uiteraard!). Ook het gebruik van giftige en in veel landen zelfs verboden bestrijdingsmiddelen en het gebruik van bestraling (met kobalt) van voedsel bij langdurige opslag wordt erin geregeld.

Ruimte voor alternatieve op natuurlijke voeding gebaseerde leefwijze is er niet of nauwelijks meer. Die is immers niet te patenteren en je kunt er dus geen monopolie op verkrijgen. Een geduchte concurrent dus voor de Grootindustrie en die moet worden gekleineerd en verdacht gemaakt.

Het is alarmerend te noemen dat wereldwijd maar ook in ons land natuurlijk voedsel steeds minder wordt verbouwd, ja vaak zelfs niet meer wordt toegestaan. De commissie heeft voedsel zelfs gedefinieerd als vergif!! Alle dieren op deze wereld MOETEN met anti-biotica en groeihormonen worden behandeld. Voedsel MOET bij opslag bestraald worden.

Mag je straks nog wel kiezen welk voedsel je eet en mag je je eigen voedsel nog wel verbouwen straks?

Ook de productie van medicijnen wordt  met de Codex Alimentarius geregeld (lees gepatenteerd door/voor Big Pharma). Mag je straks nog wel kiezen voor homeopathie? Of wordt alles wat niet te patenteren valt tot kwakzalverij verklaard en gewoonweg verboden? Natuur- en homeopathische artsen en klinieken moeten in Amerika al uitwijken naar het buitenland om hun vaak zeer succesvolle geneeswijzen te kunnen volhouden.

Dit plaatst wellicht ook Obamacare, de zorgwet van president Obama, in een ander daglicht. Wordt bij ons in Nederland ook niet van hogerhand bepaald, welke medicijnen wel en welke niet worden vergoed? Hoe wordt zoiets eigenlijk vastgesteld en is daarbij onze gezondheid bepalend of de lobby van de farmaceuten?

Op internet vind je van alles over de Codex. Heel leerzaam, maar ook heel verontrustend!

Waar is de tijd gebleven dat je een dagelijkse keuze had uit voedsel, direct van het onbespoten land als je weet dat bijna alles – ook ons ‘verse’ voedsel – eerst een lange en langdurige weg moet afleggen voordat het in ons boodschappenmandje terecht komt?

Lees hier wat Ty Bollinger over dit onderwerp schrijft. Ik vond het ronduit schokkend!

En zie vooral ook deze korte video op YouTube:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt