Wijs worden

Wees voor het positieve en niet tegen het negatieve. Als je voor het positieve bent zal er even goed ook negativiteit zijn, maar dat zal dan de schade en schande zijn waarmee je wijs wordt. Ik wens je veel wijsheid toe!

Zonder autonomie geen samenwerking, zonder samenwerking geen autonomie

Let\'s welcome every fresh new crises, in stead of evading it - Fritz Kunkel

Going forth, going forth, to adventuring bold - There is more ahead than has ever been told!

Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist - David Ben-Goerion

 

Gif – Straling

De risico’s van straling op ons dagelijks leven zijn groter dan we denken. En de intensiteit van straling neemt op veel gebieden in ons leefgebied sterk toe. Hier enkele links die aan het denken zetten over dit onzichtbare en sluipende gevaar.

Kinderleukemie
De Gezondheidsraad bracht eind 2012 een rapport uit aan de overheid over leukemie bij jonge kinderen. De raad zette alle wetenschappelijke onderzoeken naar omgevingsfactoren bij kinderleukemie op een rijtje. Een van de bevindingen: Artsen moeten veel terughoudender zijn met röntgenfoto’s of CT-scans bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. De ioniserende straling van foto’s en scans vergroot de kans op kinderleukemie. Bovendien moeten ze geen echo’s meer aangeboden krijgen als daar geen medische indicatie voor is.

De Gezondheidsraad adviseert het geven van borstvoeding tot het kind zes maanden oud is. Ook bezoek aan een kinderdagverblijf of ander contact tussen jonge kinderen kan beschermend werken tegen leukemie.

De raad benadrukt dat ouders van een kind met leukemie zich niet schuldig hoeven te voelen als ze bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap hebben gerookt. ”Van geen enkel kind is de exacte oorzaak van de leukemie te achterhalen. We hopen alleen dat er door dit rapport maatregelen genomen worden om de ziekte bij andere kinderen tegen te gaan.”

Lees hier meer …


Mobieltjes
Lees hier meer over de niet te onderschatten risisco’s van straling.
Lees hier meer over de risico’s op hersentumor.

Wifi, mobieltjes, bluetooth e.d.
Lees hier meer over de flink onderschatte risico’s van de straling van dit soort apparaten – vooral op kinderen – en over de beschermende maatregelen die je kunt nemen.