Lichaamsvergiftiging – stop ermee!

We vergiftigen onszelf vaak onbewust. Het gaat er bijvoorbeeld niet zo zeer om welke voedingsstoffen er in ons voedsel zitten, maar of en hoe ons lichaam die stoffen verteert en verwerkt. De kalk in melk is bijv. op zich misschien voedzaam, maar voor ons lichaam is het nauwelijks te verteren en het levert ook geen kalk op voor ons lichaam en het draagt zelfs bij aan botontkalking. Kalk voor je lichaam haal je uit fruit en groenten! Vlees, zeker als het flink doorgebakken en/of -gekookt is, bevat alleen maar stoffen die het lichaam belasten en vergiftigen. En eiwitten en mineralen krijgen we al meer dan genoeg binnen en haal je bijv. uit noten en zaden en granen.

Maar erger nog is dat we willens en wetens worden verleid schadelijk voedsel tot ons te nemen dat uiterst schadelijk én gewoonweg verslavend is. We zijn junks die voor lekker gaan en al lang niet meer voor gezond. Groenten? Ik ben geen konijn! Maar lekker is verslavend sloopt ons immuunsysteem. Als we gezond willen worden moeten we afkicken en dat zal niet meevallen. Maar troost je, als het je lukt voel je je vele malen beter dan nu en ga je weer genieten van de smaak van heerlijk bereid natuurlijk voedsel. Ook lekker, maar dan gezond!

Hierna een advieslijstje wat je daarom vooral NIET moet nuttigen, omdat het geur-, kleur, smaak en conserveerstoffen bevat, gifstoffen dus:

 • Dierlijke proteïnen als vlees en zuivelproducten: zitten vol met antibiotica en hormonen en de dieren zijn steeds vaker gevoerd met genetisch gemodificeerde gewassen, zoals soja. De vertering van vlees en zuivel is zeer belastend voor je lijf.
 • Vrijwel alle zeevis zit vol met kleine plastic deeltjes uit de plastic soep die in de zeeën en oceanen drijft. Kweekvis zit vol met antibiotica en hormonen. Kijk hier voor meer informatie: http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/03-11-2008/vis/
 • Flessenwater: het giftige plastic van het flesje loogt uit in het water en jij drinkt het. Lees hier meer …
 • Margarine: zit vol met E-nummers en andere schadelijke stoffen. Lees meer op Foodwatch http://foodwatch.nl/laatste_nieuws/nieuwsberichten/becel_pro_activ_toegestane_misleiding/index_nl.html
 • Frisdrank: zit vol met chemische smaak- en zoetstoffen zoals het beruchte aspartaam en zijn opvolger, het nieuwe advantame
 • Cafeïnehoudende drank: koffie, zwarte (en groene!) thee, energy drinks (8 koppen koffie in een klein blikje red bull!)
 • Verpakt fruitsap: bevat bijna altijd maar heel weinig fruit en veel suiker. Het tetra-pak waar het in zit heeft aan de binnenkant een plastic laagje, dat uitloogt (zie flessenwater)
 • Tabak: verslavend en vernietigend voor de longen
 • Alcohol: verslavend en vergiftigend. Elk glas wijn dat een dame drinkt, brengt haar dichter bij de bortstkanker zei prof. Katan op TV. Reactie van de tafeldames: ongezellig zeg!
 • Drugs: verslavend en vergiftigend
 • Medicijnen: idem.
 • Suiker: verslavend en zit in heel veel producten. Verzuurt je lijf en verzwakt je immuunsysteem.
 • Koek: zie suiker/aspartaam
 • Snoep: zie suiker/aspartaam
 • Knabbels (chips e.d.): verslavend door toevoeging van het beruchte MSG (E-621). Bovendien vol schadelijke transvetten.
 • Junkfood (alles wat uit een cafetaria of hamburgertent komt, maar ook van de Chinees): geen voedingswaarde, uitsluitend vulling die het lijf belast en vol zit met schadelijke stoffen als transvetten. Verslavend door allerlei smaakstoffen. Belangrijke veroorzakers van obesitas en hart- en vaatziekten.
 • Soja producten als tahoe, sojamelk e.d. Sojabonen worden ten onrechte als gezond gepresenteerd, maar zijn vrijwel altijd genetisch gemodificeerd en vormen dus een risico voor onze gezondheid

Verder gedachtenvoedsel:

 • Eet vers en niet bewerkt voedsel. Eet niets dat niet direct en onbewerkt uit de natuur komt.
 • Oppassen voor plastic (is overal). Bewaar niets in plastic. Kook water niet in plastic waterkokers. Gebruik geen plastic kookgerei en/of bestek. Geen water in plastic drinkcontainers. Geen brood in plastic broodtrommeltjes. Plastic douchegordijnen scheiden schadelijke gassen af. Er zijn prima alternatieven. Lees hier meer …
 • Teflon: stoot giftige gassen uit bij verhitting. Vogels gaan er aan dood. Vervang tefalpannen door pannen van emaille, keramiek (kijk op de website  www.kitchenandmore.nlwaar je  ook interessante blogs vindt over de risico’s van teflon en de voordelen van keramische pannen), roestvrij staal.
 • Gebit: amalgaam en wortelkanaalbehandelingen vormen bronnen van gif in onze mond. Lees hier meer …
 • Lichaamsverzorgingsmiddelen: er zitten veel chemische stoffen in vanzelfsprekende middelen als zeep, tandpasta, deodorant (borstkanker!), make-up, huidcrêmes, zonnebrandcrême (huiskanker!), shampoo, haargel, mousse e.d.. Alternatieven zijn er genoeg. Het principe is dat je huid een spijsverteringsorgaan is dat de middelen als ware het voedsel, moet kunnen ‘opeten’.
 • Huishoudmiddelen: de meeste middelen ruiken lekker naar giftig gas en/of bevatten chemische stoffen. Afwasmiddel, (vaat)wasmiddelen, lucht’verfrissers’, WC-blokjes, enz.
 • Straling: Draadloze verbindingen, mobieltjes, draadloze telefoons, bluetooth, zendmasten, röntgenapparaten, bodyscanners. Overal worden we belaagd door allerlei stralingsbronnen. En dat is niet zo onschuldig als ons wordt voorgespiegeld. Lees meer (engelstalig): http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/10/07/devra-davis-on-cell-phone-dangers.aspx?e_cid=20121007_SNL_Art_1
 • Medicijnen: m.u.v. acute toepassingen (operaties e.d.) zijn chemische symptoombestrijders. Drugs die ongemak tijdelijk wegdrukken en de oorzaak ongemoeid laten. Ze hebben altijd bijwerkingen, die ernstig kunnen zijn. Ze belasten – omdat het lichaamsvreemde stoffen zijn – het lichaam altijd. Het gaat om een miljardenindustrie die belang heeft bij veel patiënten en voorschrijvende artsen. Regelmatig zijn we gewoon proefkonijnen voor nieuwe medicijnen die zonder veel wetenschappelijk bewijs op de markt worden gebracht. Lees ook mijn blog. Huiveringwekkend als je je daarin verdiept en dan met name in de miljardendans rond vaccinaties voor niet bestaande (griep)pandemieën. Lees hier meer over vaccinaties. Als je met kanker te maken krijgt, bekijk dan de film Cancer is curable now, echt een aanrader!