Wijs worden

Wees voor het positieve en niet tegen het negatieve. Als je voor het positieve bent zal er even goed ook negativiteit zijn, maar dat zal dan de schade en schande zijn waarmee je wijs wordt. Ik wens je veel wijsheid toe!

Zonder autonomie geen samenwerking, zonder samenwerking geen autonomie

Let\'s welcome every fresh new crises, in stead of evading it - Fritz Kunkel

Going forth, going forth, to adventuring bold - There is more ahead than has ever been told!

Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist - David Ben-Goerion

 

Lichaam – Volmaakte ontwikkeling

Het lichaam is permanent in volmaakte ontwikkeling en zelfhelend. Het is het huis waarin we wonen en dat we goed moeten onderhouden. Dat vraagt brandstof (voeding), schoonmaak (reiniging) en training (beweging). Ons complexe immuunsysteem is hier het zelfhelend principe en houdt ons vitaal, gezond en sterk.

Het lichaam is via het spijsverteringskanaal, de longen en de huid permanent in actie om gezonde voedingsstoffen te scheiden van ongezonde, schadelijke stoffen en voert die af. Het spijsverteringskanaal doet dat met alles wat we eten en drinken of wat op andere wijze ons lichaam binnenkomt. De longen doen dat met alles wat we inademen. De huid – ons grootste spijsverteringsorgaan! – doet dat met alles waarmee het in aanraking komt: zonlicht, lucht, water (als we in bad gaan of zwemmen) en alles wat we op onszelf sprayen, smeren of anderszins aanbrengen, zoals make-up, sieraden e.d.

Het lichaam moet inspanningen doen om in shape te blijven. Dagelijkse beweging tijdens het werk, maar ook wandelen, fietsen en sport, zijn noodzakelijk om het immuunsysteem in stand, fit en gezond te houden.

Zolang dat het geval is, consolideren en cultiveren we ons lijf en is er geen sprake van verstoring. Een gezond lichaam kan niet fysiek ziek worden, behalve dan door van buiten komend onheil zoals bijvoorbeeld door (verkeers)ongevallen, door een overdosis aan hitte, kou of straling.

Maar waar komen die ongemakken en welvaartsziekten dan vandaan vraag je je af. En … waarom komen die in de Blue Zones van deze wereld gewoon niet voor? Hoe wordt de volmaakte ontwikkeling van ons lichaam verstoord?