Ik heb een belangrijk aspect weggelaten bij het op deze website gepresenteerde paradigma van de Volmaakte ontwikkeling: de Samenleving. Hoe belangrijk dit aspect ook is, ik heb de eenvoud en de overzichtelijkheid van het denkstelsel er niet mee willen belasten.

Maar het effect van het stelsel op onze kijk op de samenleving is even goed groot.

In deze sectie wil ik daarom apart stilstaan bij dit belangrijke onderwerp. Zonder het mozaïek aan humane samenlevingsvormen dat de aarde bevolkt, zouden we niet kunnen overleven. Onze naasten, onze buren, ons land, de andere wereldvolkeren, de mensheid, het wij waartoe wij allen behoren, spelen een cruciale rol in hoe wij deze aarde bewonen en delen. Ik vond dit filmpje van een wijze Hopi-indiaan daar heel relevante en mooie dingen over zeggen.


Diagnose

En dat doen we in mijn ogen niet goed, zoals u in de pagina’s hierna kunt lezen. De diagnose van de zieke patiënt voelt weliswaar niet gemakkelijk aan en kan zelfs wat angstaanjagend overkomen, maar we moeten hem wel goed en duidelijk stellen. We moeten onze ogen niet sluiten voor de ongemakkelijke werkelijkheid, anders komen we niet verder. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En onze kinderen hebben recht op een betere wereld.


Apocalyps (Genezingscrisis)

Ziekte is een signaal dat het komende en noodzakelijke genezingsproces aankondigt. Het zelfhelend vermogen waar we op deze website van uit gaan, is haar kracht kwijt geraakt en die moet ze terugkrijgen. Symptoombestrijding is dan ook de verkeerde weg, die de ziekte niet verhelpt maar wegdrukt. Daardoor kan die onderhuids blijven voortwoekeren en het zelfhelend vermogen nog verder slopen. Voor het gewenste herstel van dat vermogen moet er ontgifting plaats vinden (grote schoonmaak), de samenleving moet op basis van haar eigen zelfhelende kracht door haar genezingscrisis heen. Dat vergt inzicht in het ontstaan van de ziekte, een speurtocht naar de kenmerken van een gezondere samenleving, en vastberaden volhouden – ook als het moeilijk is.


Nieuwe Hemel & Nieuwe Aarde

Maar dan kan er ook een beslissende stap gezet worden op weg naar een nieuwe hemel (een hoger bewustzijnsniveau) en een nieuwe aarde (het opbouwen van een nieuwe samenleving op een rechtvaardig gedeelde en gerespecteerde aarde).

Deze videoclip ‘Een open brief aan heel de mensheid’ geeft in mijn ogen wel een mooi beeld van de situatie waarin we verkeren en waar we naar toe moeten.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Ga verder naar de Diagnose van de samenleving.